Jij hebt een bepaald beeld van jezelf, maar soms zien andere mensen jou heel anders. Dat was bij mij het geval. Ik vertel je hoe ik daar achter kwam!

Routine of afwisseling?

De afgelopen vijf maanden heb ik stage gelopen op de redactie van Jongin. Ontzettend leuk en leerzaam! Ik ben veel over mezelf te weten gekomen, vooral dat mijn zelfbeeld eigenlijk niet klopte. Ik dacht altijd dat ik van structuur en routine hield, maar tijdens mijn stage kwam ik erachter dat ik afwisseling en uitdaging veel leuker vind.

Vervelen

Het kostte me wel even tijd om dat uit te vinden. Ik zat een tijdje niet zo lekker in mijn vel op stage en ik wist niet waarom. Tot ik bedacht dat ik die week alleen maar routineklussen had gedaan. Wat bleek, ik verveelde me gewoon. Toen vroeg ik of er misschien ook andere dingen waren die ik kon doen, zodat ik weer wat meer afwisseling kreeg. Wanneer je zoiets gewoon vraagt, kom je er vaak achter dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Ik kon de volgende week dan ook meteen aan de slag met uitdagendere klussen.

Ontdekken

Als je jong bent is het niet raar dat je nog niet helemaal weet wie je bent. Je bent nog van alles aan het ontdekken. Toch dacht ik dat ik wel een goed beeld van mezelf had. Door mijn stage kwam ik erachter dat dat niet helemaal klopte. Dat vond ik niet erg, want zo kwam ik weer een stapje dichter bij wie ik wél ben. Wil jij dat nou ook? Dat kan natuurlijk ook op andere manieren dan via een stage. Vraag bijvoorbeeld eens rond aan familie en vrienden hoe zij jou zien en wat volgens hun jouw goede en slechtere kanten zijn. De antwoorden zouden je wel eens kunnen verrassen!


Geschreven door

Rosa | Studente communicatie- en informatiewetenschappen | Probeert te genieten van de kleine dingen in het leven

Rosa

Rosa | Studente communicatie- en informatiewetenschappen | Probeert te genieten van de kleine dingen in het leven