Ik leerde een leuke jongen kennen op het internet en kwam erachter dat hij 2 uur verder woonde. Misschien is het jou ook overkomen, je hebt een leuk persoon leren kennen, maar hij/zij woont ver weg. Houdt dat je tegen om een relatie aan te gaan? Of is het juist een leuke uitdaging?

Leren kennen op het internet

Ik vond het allemaal best spannend. Ik was net achttien geworden toen ik een leuke jongen leerde kennen. Hij woonde iets meer dan 2 uur van me vandaan. Ik sprak hem elke dag en er was eigenlijk al gelijk een klik. Alhoewel ik aan het begin twijfelde door de afstand, vond ik niet dat dat een reden moest zijn om het af te kappen.

Tijd voor een ontmoeting

Ik heb uiteindelijk besloten die uitdaging aan te gaan. Ik had toch niets te verliezen. Het begon eigenlijk met wekenlang WhatsAppen. Wie kent dat nou niet? 24/7 aan het praten. Tot we op een dag besloten dat het echt tijd werd om elkaar te ontmoeten.

De eerste date

Dat was echt nieuw voor me, zo'n lange reis in m'n eentje naar een stad waar ik nooit eerder was geweest. Ik was 2 uur onderweg om een jongen te ontmoeten. Super spannend. Ik pakte de trein en ging kapot van de zenuwen, de hele reis! Toen ik aankwam werd het alleen maar erger. Hij stond me op te wachten op het station en gaf me gelijk al een dikke knuffel. Mijn date begon. En het was kortom geweldig! Ik was eigenlijk smoorverliefd na de eerste date. Maar ik vroeg me af of het zou werken met zo'n grote afstand.

Communication is the key

De relatie duurde ruim een jaar. Ik ben er hierdoor achter gekomen dat afstand helemaal geen probleem hoeft te zijn. We namen allebei de tijd en deden moeite om elkaar te zien wanneer het maar kon. Wel is communiceren soms lastig. Praten met elkaar is super belangrijk in een relatie, vooral als je niet dichtbij elkaar woont. Zo voorkom je misverstanden en ruzies. Mijn tip is dus: Neem de tijd om naar elkaar te luisteren en dingen te bespreken. Zonder goede communicatie loopt een relatie al gauw in de soep. Communication is the key!


Geschreven door

Jihane | Communicatie studente | Reizen, shoppen & genieten

Jihane

Jihane | Communicatie studente | Reizen, shoppen & genieten