Wij Nederlanders worden gezien als de gelukkigste mensen ter wereld. Maar toch klagen wij, waarom?

Wij Nederlanders worden gezien als de gelukkigste mensen ter wereld. Net als vorig jaar voelen wij ons heel gelukkig. Tenminste dat blijkt uit het onderzoek van de Verenigde Naties. Maar is dit eigenlijk wel zo? Zijn wij Nederlanders wel gelukkig? Want als er een ding is waar wij goed in zijn, is het klagen. Wij hebben elke dag wel iets te klagen, of het nou iets groots is of iets kleins.

Ik betrap mij er zelf ook op dat ik klaag. Of het nou goed weer is of slecht weer is, ik ben nooit tevreden. Als de winter is begonnen, hoop ik dat het gaat sneeuwen. Als het sneeuwt wil ik dat het ophoudt, want het is koud en overal ligt er vieze natte sneeuw. Het is nooit goed en het moet altijd anders. Waarom klagen wij als wij gelukkig zijn?

Ik denk dat wij klagen omdat wij iets kwijt willen. Vaak is dit is kleins, maar op dat moment zien wij dat niet zo. We zitten ergens mee en willen dit graag uiten. Maar als wij klagen, betekent dit niet dat wij niet gelukkig zijn. Ik denk dat het onderzoek zelfs gelijk heeft! Dat wij Nederlanders gelukkige mensen zijn. En omdat wij gelukkig zijn, kunnen wij klagen over de kleine dingen als het weer en de drukte in bussen en treinen.


Geschreven door

"Always be a work in progress"

Lotte

"Always be a work in progress"