Sinds kort heb ik een nieuwe hobby, namelijk het afstruinen van tweedehandswinkels. Je vindt er soms zomaar een pareltje.

Een paar jaar geleden had ik er nog helemaal niks mee, al dat tweedehands spul. Tot ik bij een vriend van me op bezoek ging. Hij had een tweedehands tafel, kast en stoelen. Een beetje opknapwerk hier en daar en dan zag het er gewoon prima uit! Dat inspireerde mij om ook eens te gaan struinen door tweedehandswinkels, want wie weet wat je tegenkomt.

‘Tweedehandswinkels?’ hoor ik je nu denken. Het klinkt best suf, want het standaardbeeld is dat je daar alleen maar oude zooi vindt. Toch, als je met een open blik rondkijkt, kun je opeens wat moois tegenkomen. Sinds een van de bekendere tweedehandswinkels, Het Goed, een vestiging heeft geopend vlakbij mijn huis ben ik er dan ook iedere week wel even te vinden. Zo kocht ik laatst leuke laarsjes voor 10 euro, zowaar van echt leer. Daar kan ik zo blij van worden!

Nou snap ik dat je misschien helemaal geen zin hebt om meubels op te knappen. Of dat je tweedehands kleding maar stoffig en ouderwets vindt. Toch zijn er ook andere dingen die je prima bij een tweedehandswinkel zou kunnen kopen, bijvoorbeeld boeken en bordspellen. Het scheelt je meestal best wat geld. In de kleinere tweedehandswinkels kun je ook allerlei andere kleine spullen tegenkomen, zoals oude blikjes en kopjes. Ook hier kun je leuke dingen mee, gebruik bijvoorbeeld eens een oud blikje als pennenbak. Zelf gebruik ik mooie kopjes als bloempotjes, dat vind ik zo schattig staan. Zo zie je maar, oude meuk is soms best leuk!

Bezoek jij weleens tweedehandswinkels?


Geschreven door

Rosa | Studente communicatie- en informatiewetenschappen | Probeert te genieten van de kleine dingen in het leven

Rosa

Rosa | Studente communicatie- en informatiewetenschappen | Probeert te genieten van de kleine dingen in het leven