Lekker naar buiten en je hoofd leeg maken. Ik vind het heerlijk om hard te lopen. Maar een jaar geleden was dat wel anders…

9 maanden geleden ben ik begonnen met hardlopen. Ik kon het toen nog niet eens 2 minuten volhouden. Dan weet je dat je echt geen conditie hebt. Maar hoe kun je het hardlopen nou volhouden? Ik heb dit geleerd met het trainingsschema van ‘Hardlopen met Evy’. Dat is een leuke Vlaamse vrouw die je vertelt wanneer je moet rennen en wanneer je mag wandelen. Tijdens het lopen moedigt ze je goed aan. Ze zegt dan: “Ik ben zo fier op u!”. Superleuk natuurlijk.

Ondanks de goede aanmoedigingen van Evy had ik nog niet zo veel plezier in het hardlopen. Altijd buiten adem, bezweet én spierpijn. Niet hoe ik mijn avonden en weekenden eigenlijk wilde besteden. Maar hoe langer ik volhield, hoe beter het ging. Ik heb het helemaal doorgezet en het traject met Evy afgerond. Nu kan ik 5 kilometer hardlopen zonder buiten adem te raken! Ik begin het zowaar een beetje leuk te vinden. Het is heerlijk om een halfuurtje te lopen en even je hoofd leeg te maken.

Ik heb mij nu ook ingeschreven voor hardloopwedstrijden. Ik heb al meegaan aan een paar wedstrijden en er staan nog een aantal op de planning. Het is heel leuk om met zo’n grote groep mensen samen te rennen. Je wordt door iedereen aangemoedigd. Tijdens zo’n wedstrijd wil je graag een goede tijd lopen. Dit geeft een doel om te blijven trainen.

Met een mooie medaille op zak ben ik de volgende wedstrijd alweer aan het plannen. Ik had een jaar geleden niet verwacht dat ik zo ver zou komen. Hardlopen is voor mij echt even ontstressen. Ik voel me er stukken beter door!

Van welke sport word jij blij?


Geschreven door

Elise | Student Communicatie | Lekker eten, hardlopen & genieten

Elise

Elise | Student Communicatie | Lekker eten, hardlopen & genieten