Special thanks to: Sharon Visser en Naomi van Dijk uit klas GEZOB2B van het ROC Friese Poort

Voor NL Doet zijn wij op vrijdag 9 maart naar LAB32 geweest in Marknesse. Om half 9 verzamelden we ons op school. We kregen hier van school een lunchpakket. Met daarin een appel, chocolade en 2 bolletjes. Om 9 uur stapten we in de bussen die ons naar bestemming bracht. Rond half 10 waren we bij LAB32. Hier werden wij vriendelijk ontvangen.

Binnen kregen we wat te drinken en werd gevraagd welk klusje we zouden willen doen. Je kon kiezen uit vuilnis weg brengen met de auto, het gebouw schoonmaken, oude spullen wat naar de stort moest uit het gebouw halen en een muur witten. Wij hebben gekozen om de muur te witten. We kregen van hun kleren omdat het erg koud was en om onze kleren te beschermen tegen de verf. Alles werd ons erg duidelijk uitgelegd. De muur witten vonden wij wel leukst om te doen.

Tussen de middag kregen we van hun soep en wat te drinken. Hierna is Naomi gaan helpen bij het schoonmaken. Sharon is weer verder gegaan met het witten van de muren. Het schoonmaken was minder leuk om te doen. Dit komt omdat het buiten was en vandaar koud. Met het groepje was het alsnog wel leuk en hebben we het gezellig gehad. Om kwart voor 2 gingen we afsluiten. We werden bedankt voor onze hulp en kregen nog wat te drinken en wat lekkers te eten. Wij vinden NL Doet een goede actie. Omdat het altijd goed is om wat voor een ander te doen.
Als school ons volgend jaar weer indeelt doen wij uiteraard weer mee. Wij hopen wel dat we dan een klus kunnen doen die wat meer met de opleiding te maken heeft. Ook hopen wij dat we dan zelf kunnen kiezen waar we heen gaan dit was dit jaar niet het geval. We raden het andere aan om mee te doen met een groep vrienden.

Groetjes Sharon en Naomi uit klas GEZOB2B van het ROC Friese Poort

https://www.facebook.com/LAB32Marknesse/