Maar twee uur op je telefoon lijkt mij echt een hel. Ik gebruik mijn telefoon echt overal voor. Maps om de weg te vinden, Whatsapp om m’n vrienden te appen, en Instagram om plaatjes te zoeken en te delen.

Jongeren kijken teveel op hun telefoon en tablet. Tenminste, als je de aandeelhouders van Apple moet geloven. Want zij hebben nu aan Apple gevraagd om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid tijd op telefoons beperkt kan worden.

Dat zou dus betekenen dat als je een nieuwe IPhone zou krijgen, je ouders in kunnen stellen hoeveel tijd jij op je telefoon mag zitten. Je ouders kunnen dan ineens bepalen hoeveel tijd jij op Snapchat, Instagram of Netflix zit.

Dat lijkt me niet echt heel fijn. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik soms best wat minder tijd op mijn telefoon kan kijken. Ik ben echt een super grote fan van Instagram. Maar om nou mijn ouders te laten besluiten hoelang ik op Instagram zit, dat lijkt mij dus echt niets.

Kijk, ik zat laatst in de bus met een moeder en een jongentje van 6. Het jongetje zat op zijn tablet te spelen met het geluid zachtjes. Na een paar minuten zet hij het geluid op luid. De moeder zegt er iets van, maar het jongetje negeert zijn moeder helemaal. Maar toen zijn moeder de tablet afpakte om het geluid weer zacht te zetten, begint hij te krijsen. En dan bedoel ik niet het gemiep omdat hij zijn tablet kwijt is. Echt gewoon een woede aanval. Dat lijkt mij echt niet normaal, tenzij dat jongetje zo jong al verslaafd was aan zijn tablet.

Dus dat Apple die instellingen maakt voor zulke jonge kinderen kan ik ergens nog wel begrijpen. Maar ik vind wel dat de aandeelhouders onderscheid moeten maken tussen hele jonge kinderen, en gewone tieners. Wat vinden jullie?


Geschreven door

Hoihoi, rnIk ben Kirsten en studeer onderwijswetenschappen en gezinspedagogiek.

Kirsten

Hoihoi, rnIk ben Kirsten en studeer onderwijswetenschappen en gezinspedagogiek.