De één reageert hysterisch op de weps (uhhhh wesp uhh weps?) en de ander laat hem zijn gang gaan. Goed nieuws; het wespenseizoen is bijna over!

De een reageert hysterisch en de ander blijft rustig zitten. Ik ben zo’n type dat rustig blijft zitten en niet bang is voor het kleine, geelzwarte beestje. Veel mensen in mijn omgeving kijken dan verbaasd naar mij en vinden dat ik hysterisch moet reageren. Mijn vrienden vinden het ook erg irritant als ik dan zeg ‘als je gewoon rustig blijft zitten, doet dat beestje niks hoor’. Zij denken dat schreeuwen, rennen en om je heen slaan beter werkt.

Laatst toen ik op de bus stond te wachten zaten er twee meisjes naast mij te wachten. Er zat een wesp bij mijn oor te zoemen en dat is de enige plek die ik een beetje eng vind. Stel je voor dat hij in je oor vliegt! Dus ik sloeg een keertje en weg was de wesp. De wesp ging de meiden naast mij vervelen. Ze begonnen hysterisch rond te slaan en heel hard te gillen, maar de wesp ging hierdoor niet weg. De bus naderde en de meiden hadden nog steeds ruzie met de wesp. Ik stapte in de bus en bleef kijken naar de meiden die nog steeds in gevecht waren met de wesp. De buschauffeur sloot de deuren en de meisjes stonden nog buiten. Bus gemist, en dat voor een wesp! Dus mijn advies; blijf lekker rustig en jaag de wesp niet op. Gelukkig hebben we dit advies niet lang meer nodig want het wespenseizoen is bijna over, ja écht!

Daar ben zelfs ik blij mee! Want één wesp is voor mij geen probleem maar in augustus waren het er zoveel, dat je bijna niet meer op het terras kon zitten. Eén keer ben ik zelfs naar binnen verhuist met mijn eten, omdat er 10 wespen vlogen. Zonde van het heerlijke zonnetje. In oktober zijn er (als het goed is) geen wespen meer te bekennen. Fijn hé? Dan kunnen we even genieten van 7 maanden geen gezoem!

Ben jij ook zo blij dat het wespen seizoen bijna over is? Of ga jij ze missen? Laat het weten in een reactie hieronder!


Geschreven door

Nynke l 22 jaar l Student Opleidingskunde l Gezelligheid, volleyballen l "Just do it"

Nynke

Nynke l 22 jaar l Student Opleidingskunde l Gezelligheid, volleyballen l "Just do it"