Alcoholvrije Poldercocktails

Happy drinks is een organisatie opgericht door de bekende TV topchef Pierre Wind, samen met het Trimbos instituut hebben zij een concept opgezet voor alcoholvrije cocktails.

Het Trimbos instituut strijd tegen het onverantwoord gebruik van alcohol en drugs. Deze strijd zijn ze samen met Pierre aangegaan onder het leuke concept van Happy Drinks (alcoholvrije cocktails). ‘Een feestje is ook super kicken zonder alcohol’.

JonginNOP heeft zich daarom gekoppeld aan het concept van Happy drinks, om op deze manier op een positieve manier bezig te zijn met preventie.

JonginNOP heeft een groepje jongeren gevormd dat zich bezig houden met het maken en promoten van alcoholvrije cocktails zodat mensen weten van het bestaan en dat ze weten dat een kater na een feestje niet nodig is. Ook voor jongeren van jonger dan 18 is er op deze manier een leuker aanbod aan drankjes.\

Deze jongeren noemen zich de “Happy shakers” en zijn al actief geweest op verschillende evenementen, waaronder de Nacht van Oranje.

Wil je een keer thuis een alcoholvrije cocktail maken? Dan kun je de Mojito maken, dit is een van onze persoonlijke favorieten.

Wat heb je nodig?

  • Partjes limoen
  • Verse munt (geen losse bladeren)
  • ½ zakje Vanillesuiker(optioneel)
  • Ginger ale of 7-up/ sprite
  • ijs (crushed)
  • Cocktailstamper
  • Mesje

Wat moet je doen?

Stap 1. Snij de limoen in 8 partjes en doe 3 partjes in het glas

Stap 2. Breek voorzichtig 3á4 grote muntbladeren van het steeltje af en doe deze ook in het glas

Stap 3. Doe ½ zakje vanillesuiker in het glas (dit hoeft niet als u 7-up of sprite gebruikt). Dit is optioneel

Stap 4. Doe een kleine 30 cl ginger ale of andere frisdrank en stamp met het stampertje de limoen, munt en suiker door elkaar zodat alle sappen goed vrij komen

Stap 5. Vul je glas nu helemaal met (crushed) ijs en vul je glas af met ginger ale, 7-up of sprite

Stap 6. Ga vooral lekker in de zon liggen en geniet van u zelfgemaakte alcoholvrije mojito.