Het is alweer bijna Kerst, maar ik als Marokkaanse en moslima vier dat niet. Wat doe ik dan wel tijdens de kerstdagen?

De kerstdagen komen er alweer bijna aan en het sfeertje hangt er al redelijk met de kerstversieringen in de stad en bij mensen thuis. Dat vind ik persoonlijk een erg gezellig en knus sfeertje. Alhoewel ik niet van sneeuw hou, maakt dat het wel extra mooi, dus ook ik hoop stiekem op sneeuw tijdens de kerstdagen.

Mijn familie en ik vieren geen Kerst, want we zijn moslims. En zoals je weet zijn tijdens de kerstdagen de supermarkten gesloten. Best onhandig, want als we even gauw wat willen halen, dan kan dat niet. Voorheen zat ik dan ook saai thuis als het kerst was, maar omdat het echt zo saai was, heb ik dit jaar besloten om ook wat leuks te doen, namelijk:

Het eerste wat op de planning staat, is een avond met vriendinnen met eigen hapjes, drankjes, spelletjes en gezelligheid. Dit gebeurt op vrijdag voor Kerst en dit staat niet in teken van Kerst, maar het is puur voor de gezelligheid.

Op Kerstavond zijn er een hoop leuke feesten in allerlei grote steden. Ook zo’n feest staat op mijn planning voor het weekend. Ik hou persoonlijk van Urban en R&B feesten en daar zijn er een hoop van in Amsterdam.

En als laatst: op de Eerste Kerstdag ga ik gezellig met mijn zussen uiteten in Rotterdam. Natuurlijk hebben we ruim van tevoren al een plekje gereserveerd bij een leuk restaurant.

Dit is mijn “Kerst”. Misschien vier jij ook geen Kerst en brengt dit je wel op leuke ideeën. Het is namelijk ook niet echt leuk om thuis te zitten, terwijl er genoeg te doen is of te organiseren valt.


Geschreven door

Jihane | Communicatie studente | Reizen, shoppen & genieten

Jihane

Jihane | Communicatie studente | Reizen, shoppen & genieten