Ik fietste deze week langs een bushokje, daar zag ik een poster hangen met twee mannen. Ik schrok ervan!

Niet omdat de mannen erg intiem op de foto stonden, maar omdat hun gezichten waren afgeplakt. Mijn eerste reactie was: hoezo? Waarom doe je dit? Wie dit zoiets? Nederland is toch een land dat iedereen accepteert zoals ze zijn, ook mensen die vallen op hetzelfde geslacht?

Ik zou zeggen van wel, want wij hebben gayclubs, de gayparade en mensen met mogen trouwen met wie ze willen. Maar als wij zo homovriendelijk zijn, waarom worden die posters dan afgeplakt of met verf besmeurd of nog erger, met stenen kapot gegooid? Ik word er een beetje boos van dat mensen dit doen. Stel je voor dat er een man en een vrouw erg intiem op een poster stonden, zouden die posters dan ook afgeplakt zijn, besmeurd of kapot gegooid zijn? Ik denk van niet, want zoiets is toch heel normaal!? Waarom vinden wij het wel normaal als wij twee intieme hetero’s zien en niet normaal als wij twee intieme homo’s of lesbo’s zien? Waarom is dit anders? Het maakt ons toch niet een heel ander persoon als wij twee mensen van hetzelfde geslacht gelukkig zien. Het is toch hun geluk en niet dat van ons.

Ik snap niet waarom mensen dat doen. Ik vind het gedrag van die mensen die de posters hebben vernield zelfs stom! Het is toch heel normaal als je intiem bent met iemand? Of dit nu iemand is van hetzelfde geslacht of niet, dat maakt niet uit! Het is jouw geluk en niemand hier iets over te zeggen!

Foto: Freepik


Geschreven door

"Always be a work in progress"

Lotte

"Always be a work in progress"