Iedereen is wel ergens bang voor. De ene persoon is meer gevoelig voor angst en paniek dan de ander en kan er dus meer last van hebben. De een is bang voor mayonaise, de ander is bang voorhoogtes en de ander weer voor benauwde ruimtes. Echt waar, iedereen heeft angsten.

1. Arachnofobie

Het woord arachnofobie zegt je waarschijnlijk niets, het wordt ook wel spinnenangst genoemd. Ik wist zelf niet dat dit een fobie was maar dit is de meest voorkomende angst in Nederland. De helft van de vrouwen en tien procent van de mannen lijden aan deze fobie.

2. Vestifobie

Als je lijdt aan vestifobie, ben je bang voor kleding. Deze angst komt gelukkig niet veel voor en er is weinig over bekend. Mensen die hier aan lijden kunnen de stoffen van bepaalde kleding niet verdragen. Ze gaan trillen, komen niet uit hun woorden en krijgen veel speeksel in hun mond.

3. Agorafobie

Agorafobie oftewel straatvrees, houdt in dat je bang bent voor openbare ruimtes, mensen massa’s en het verlaten van een veilige plek. Deze angst kan zo erg worden dat je je huis niet meer uit durft. De persoon is bang om op straat een paniekaanval te krijgen.

4. Hexakosioihexekontahexafobie

Nee, dit is geen angst voor heksen. Dit is een angst voor het getal 666, wat ook wel in verband wordt gebracht met de duivel. Deze fobie is niet zo erg als de m

eeste fobieën omdat het eigenlijk meer bijgeloof is.

5. Anatidaefobie

Je zal maar bang zijn dat een eend je in de gaten houden. Deze angst bestaat echt. Meestal lijden mensen aan deze angst omdat ze in hun jeugd een trauma hebben gehad met een eend. Ze denken dat waar ze ook zijn, wat ze ook doen, een eend hun in de gaten houdt.

Waar ben jij bang voor?

Afbeeldingsresultaat voor angsten